ASTM stelt etiketteringsvereisten voor gecertificeerde maskers, waardoor ze een “stempel van goedkeuring” krijgen waarnaar mensen tijdens het winkelen op verpakkingen kunnen zoeken, legt Adalja uit. Hij vergeleek het met het SPF-label dat een bepaald beschermingsniveau voor zonnebrandcrème aangeeft. Niet alle gezichtsmaskers zijn gelijk: door normen voor maskers voor het grote publiek te creëren, kunnen mensen beginnen uit te zoeken wat ze kunnen dragen om ze en degenen om hen heen het meest beschermd te houden.

Het ASTM-label geeft klanten het vertrouwen dat het masker dat ze kopen voldoet aan de werkzaamheidsvereisten om ze veilig te houden, evenals de nu vereiste informatie voor de maskergebruiker: hoe het masker op de juiste manier te dragen, of het bedoeld is om herbruikbaar te zijn en en hoe Maak het schoon.

De norm van ASTM beschrijft de ontwerpvereisten voor gezichtsmaskers. Maskers moeten over de mond en neus blijven. Maskers mogen geen ventilatieopeningen, kleppen of andere open paden bevatten. Maskers moeten precies passen waar het product in contact komt met het gezicht van de drager om hiaten te minimaliseren.

www.medisch-mondkapje.nl

dgmondmasker.nl