Maar nu begint het echte werk: je moet ervoor zorgen dat mensen het zien. Het is tijd om een ​​commercial te maken. Natuurlijk kun je  veel geld uitgeven, maar ja… je koos voor animatie  omdat het een winstgevend medium is. Gelukkig hoeft het promoten van je video geen fortuin te kosten. 

Stap 1: voeg het toe aan uw website 

Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar als u een website heeft, waarom zou u er dan geen video op plaatsen? Dit verhoogt de aantrekkelijkheid van uw website, verbetert uw SEO-gegevens en geeft  bezoekers een link  om terug te keren of te delen met vrienden. Uw toelichting beantwoordt ook  de belangrijkste vragen van uw website bezoekers. 

Stap 2: Bescherm uw video voor SEO 

Een ander ding dat u kunt doen, is uw animatie video SEO-proof maken. Met andere woorden, je maakt het makkelijker voor zoekmachines zoals Google om jou te vinden. Verrassend genoeg werkt video-SEO min of meer als gewone website-SEO. Geef een aantrekkelijke en duidelijke titel. Geef mensen een reden  om  te spelen. Neem daarom ook een duidelijke beschrijvende tekst op waarin je meerdere trefwoorden  opneemt. Ook een goed idee: zet ondertitels onder je video op de website. 

Stap 3: Veel plezier met delen  

Als je waardevol wilt delen, moet je het van twee kanten benaderen. Eerst moet je ervoor zorgen dat je animatievideo goed genoeg is dat mensen hem willen delen. Aan de andere kant moet  delen zo eenvoudig mogelijk zijn. Het eerste deel moet worden gedaan bij de productie van uw geanimeerde video. Nu moet je het delen vergemakkelijken. Als iemand een link vindt op een sociaal netwerk, is dat niet erg aantrekkelijk. Upload je animatievideo’s dus direct naar alle sociale media. Zo kun je direct je video bekijken zonder dat je erop hoeft te  klikken. Het verlaagt de drempel om video’s te bekijken en te delen. Vergeet het scorebord niet. Soms kijken mensen stiekem films op het werk. Ondertitels zijn in dit geval erg handig omdat ze niet altijd het geluid activeren… 

Stap 4 : Think Mobile 

Steeds meer internetverkeer komt van  smartphones. Zorg er dus voor dat je animatievideo ook is geoptimaliseerd  voor mobiele apparaten. Het is belangrijk dat u het volgende verstrekt: 

Een goede thumbnail 

Een goede intro voor uw video 

Consistente snelheid 

Een visueel aantrekkelijke video met een interessant perspectief 

Goed geluid dat  werkt via de luidspreker van uw telefoon

channelorange.nl